12 Δεκεμβρίου 2008

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική βία και τον αυταρχισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική βία και τον αυταρχισμό

Τις τελευταίες μέρες ζούμε τον μεγάλο ξεσηκωμό του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αγώνες αυτοί μας γεμίζουν ελπίδα και θεωρούμε εκ του πονηρού οποιαδήποτε ταύτισή τους με πράξεις τυφλής βίας. Καθώς περνούν οι μέρες, η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καταλάβει τίποτα για τα αίτια και το νόημα αυτού του ξεσπάσματος και για το μέγεθος των ευθυνών της.
Απαιτούμε άμεσα ανάληψη ευθυνών και πραγματικές παραιτήσεις. Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων χωρίς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Απαιτούμε άμεσα μέτρα για να μπει ένα τέλος στη βία και την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας έτσι ώστε να υπηρετούν και όχι να δολοφονούν τους πολίτες.
Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής έτσι ώστε να γίνονται σεβαστά τα πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας. Απαιτούμε τώρα η παιδεία να μπει στο επίκεντρο της πολιτικής. Απαιτούμε να απολογηθεί ο υπουργός παιδείας που στις κρίσιμες ώρες «περί άλλων ετύρβαζε» και διασκέδαζε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Επισημαίνουμε επίσης ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα τηλεοπτικό μαϊντανό να ασχημονεί πάνω στη μνήμη του Αλέξη διαστρέφοντας, χωρίς τσίπα, την αλήθεια.
Τις μέρες αυτές περισσότερο παρά ποτέ οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να αφουγκραστούμε τις βαθύτερες ανησυχίες τους και να τους συμπαρασταθούμε τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω, στους δρόμους.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 12/12/2008. Για το λόγο αυτό το σωματείο έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: